Tuesday, 12 December 2017

Day 9 (9th of November 2017) Fly back to BKI

Assalamualaikum w.b.t...


Lepas check in luggage akak pun bergerak ke kastam, imigrasen, naik train dan ke pintu gate 125...jauh bebenor nak kesana...





jadual flight akak 09:15 am...sedih nak tinggalkan korea...next time nak datang balik...banyak tempat akak belum cover lagi disebabkan kesihatan kaki yang tak mengizinkan...







Day 8 (Ewha Woman University, DDP, Gyengbukgong, Seoul City)

Day 8 (8th of November 2017)

Assalamualaikum wbt....

Hari ini adalah last day akak sewa tempat tinggal sebab esok pagi flight akak awal...so malam nie akak terus ke Incheon Airport...sebelum check out akak nak ke ewha women univ untuk bergambar...

Ewha Women University





































Tiba masanya untuk check out..kiranya akak kena checkout sebelum jam 11 pagi...tapi akak tersalah naik bas...so tempat jam 11 akak sampai kat guesthouse...akak minta tambahan masa untuk berkemas...nasib baiklah pekerjanya bagi akak setengah jam...akak pun bersihkan diri, berkemas dan  check out tepat jam 11:20 am...tapi itulah..kelam kabut bagai...charger phone akak tertinggal..itupun akak perasan masa akak di airport ketika nak charger phone....apalah nasib....

Baggage Storage (SAFEX)

Tempat simpan bag berkunci kat seoul station semua full...so agak turun kebawah dan keep my bag kat SAFEX...dia kenakan charge untuk beg akak:


Saiz S 3,000 won
Saiz L 7,000 won
(masa simpan 4 jam, lebih masa kena charge)

Dongdaemun Design Plaza (DDP)































Gyeongbukgung Palace





















Seoul city












Namdaemun Market

kat namdaemun akak takde ambil gambar sebab sibuk shopping...next time laa kalau datang balik ke korea...

Incheon Airport

Ambil bag semula dan terus ke incheon Airport...masa dalam perjalanan tu kita berkenalan dengan warga asing dari Africa selatan....wah speaking nau2 akak weh...haha..Dia kerja kat Jeju...datang seoul jalan2 sambil tunggu husband dari Zimbabwe datang ke incheon Airport...


Sampai airport kita berpisah...dan akak pun bawalah diri untuk cari tempat berehat...sebelum rehat akak g timbang luggage takut lebihan berat...so far ok juga...then akak pun cari tempat duduk yang berdekatan dengan charger phone...then akak pun rehat dan tidur...







Day 9 (9th of November 2017) Fly back to BKI

Assalamualaikum w.b.t... Lepas check in luggage akak pun bergerak ke kastam, imigrasen, naik train dan ke pintu gate 125...jauh bebeno...